Sanitair online kopen of liever in de winkel? Dit is waar je op moet letten!

Sanitair online kopen of liever in de winkel? Dit is waar je op moet letten!

Steeds meer doen we onze aankopen online. Dit biedt als grootste voordeel dat je er de deur niet meer voor uit hoeft. Bijkomend voordeel naast dit gemak is vaak de prijs. Online ligt deze doorgaans lager, omdat er direct vanuit de groothandel of het magazijn geleverd kan worden. Maar hoe kun je nu het beste sanitair online kopen? Er zijn enkele belangrijke zaken waarop je kunt letten.

Veilige webshop

Kijk goed of de webshop is aangesloten bij een waarborgfonds. Indien een webshop een keurmerk heeft, dient dit altijd vermeld te staan. Voorbeelden van betrouwbare keurmerken zijn onder andere die van thuiswinkel en webwinkelkeur. Check altijd even of het keurmerk daadwerkelijk verstrekt is. Een logo plaatsten kan immers iedereen. Naast het controleren op en van een keurmerk is het aan te raden om recensies op te zoeken. Deze geven aan hoe tevreden andere mensen zijn geweest met hun aankoop bij de betreffende webshop. Wat voor de een goed was, valt voor de ander misschien wat tegen en andersom. Ga dus altijd na of de eventuele punten van kritiek voor jou een probleem vormen. Heb je bovenstaande stappen doorlopen, dan ben je bijna zover om over te gaan naar je aankoop, maar let op! Om teleurstellingen en moeilijk gedoe achteraf te voorkomen, doe je er altijd goed aan de voorwaarden even door te nemen. Wat is de levertijd van een product? Wat zijn de mogelijkheden als ik niet tevreden ben? Zomaar een paar vragen waar je ongetwijfeld vooraf antwoord op wilt.

Fysieke winkel

Natuurlijk kun je sanitair ook gewoon in een fysieke winkel kopen. Dat heeft een aantal voordelen: zo kun je jouw toekomstige badkamer echt beleven. Ook kun je de producten die je koopt direct meenemen! Een van de nadelen is dan weer dat winkels vaak duurder zijn dan webwinkels, doordat ze hogere kosten hebben. Op zoek naar de beste combinatie? Natuurlijk kun je ook eerst een winkel bezoeken en vervolgens je bestelling online plaatsen!

In dit artikel zijn de belangrijkste kenmerken van een betrouwbare online shop belicht. Wil je dus sanitair online kopen dan kun je nu in ieder geval een gedegen afweging maken voor deze aanschaf. Met een paar snelle klikken op de muisknop geniet je misschien morgen al van jouw product naar keuze.