Soorten opties

Soorten opties

Als je van plan bent om te gaan beleggen en je wilt gaan investeren in opties, moet je eerst begrijpen hoe opties eigenlijk werken en wat de belangrijkste soorten opties zijn. In dit artikel zullen we dit bespreken en kun je lezen hoe je kunt profiteren van de voordelen van opties. Lees je mee?

Soorten opties

Opties kopen, betekent dat je speculeert op de toekomstige koers van een aandeel of ander financieel instrument. Een calloptie geeft je het recht om een ​​aandeel of ander instrument tegen een vastgestelde prijs, genaamd de uitoefenprijs, te kopen op of voor een bepaalde datum, genaamd de vervaldatum. Als de marktprijs van het onderliggende instrument hoger is dan de uitoefenprijs op die datum, is de optie 'in the money' en zal hij geld opleveren. Als de marktprijs lager is dan de uitoefenprijs, is de optie 'uit the money' en zal hij verlies lijden.

Putoptie

Een putoptie geeft je het recht om een ​​aandeel of ander instrument tegen een vastgestelde prijs, genaamd de uitoefenprijs, te verkopen op of voor een bepaalde datum, genaamd de vervaldatum. Als de marktprijs van het onderliggende instrument lager is dan de uitoefenprijs op die datum, is de optie 'in the money' en zal hij geld opleveren. Als de marktprijs hoger is dan de uitoefenprijs, is de optie 'uit the money' en zal hij verlies lijden.

AEX

Een AEX-optie is een optie op de AEX-index, die bestaat uit de 25 grootste bedrijven die worden verhandeld op Euronext Amsterdam. De waarde van aex opties is gebaseerd op de koers van de index, waardoor de optie een goede manier is om te speculeren op de toekomstige prestaties van de AEX.

Risico's

Opties zijn een risicovolle belegging en je kunt geld verliezen als de markt niet in je voordeel beweegt. Als je niet zeker weet wat je doet, is het verstandig om een ​​financieel adviseur in te schakelen of een demo-account aan te maken bij een online makelaar om te oefenen met het kopen en verkopen van opties. Zorg ervoor dat je vooraf genoeg kennis hebt vergaard over opties, voordat je erin gaat handelen. Heb je genoeg kennis vergaard en heb je gevoel voor de markt, dan kan dit een interessante manier zijn om geld te verdienen.