Digitale of papieren agenda? Wat zijn de voor- en nadelen?

Digitale of papieren agenda? Wat zijn de voor- en nadelen?

Begin jij binnenkort aan een nieuw schooljaar, of ga je van start met een nieuwe baan? Dan is het verstandig om een goede agenda te hebben. Steeds minder mensen maken gebruik van een agenda, omdat je vaak denkt dat je alles wel kunt onthouden. Toch zijn er vaak kleine zaken die je snel over het hoofd ziet. Ook is een agenda handig om te zorgen dat je jouw werkzaamheden goed verspreid, zodat je niet alles op dezelfde dag hoeft te doen.

Tegenwoordig is een pen kopen met een papieren agenda niet meer noodzakelijk. Je kunt namelijk gemakkelijk een agenda bijhouden via je telefoon, laptop of tablet. Dit heeft een aantal voordelen, maar ook bepaalde nadelen. In dit artikel helpen wij jou bij het maken van een keuze.

Digitale agenda’s

Een digitale agenda is erg fijn, omdat je deze altijd bij je hebt. Je kunt deze namelijk via je telefoon gebruiken, maar ook instellen op meerdere apparaten. Heb je afspraken die steeds terugkeren? Zoals een wekelijkse training? Dan hoef je deze maar één keer in te stellen. Dit geldt natuurlijk ook voor verjaardagen en feestdagen. Ook kun je herinneringen met notificaties instellen voor bepaalde taken en afspraken, zodat je deze niet zult vergeten.

Als je een digitale agenda gebruikt, kun je aan de afspraken en werkzaamheden ook extra bestanden en informatie toevoegen. Locaties bijvoorbeeld, maar ook officebestanden en foto’s. Je kunt verschillende soorten werkzaamheden ook uit elkaar houden met verschillende kleuren. Een digitale agenda heeft dus veel meer mogelijkheden, om het werk en de planning voor jou een stuk eenvoudiger en duidelijker te maken.

Nadelen

Toch zitten er ook verschillende nadelen aan een digitale agenda. Zo ben je hiermee altijd afhankelijk van een volle batterij. Gaat jouw apparaat stuk? Dan kun je misschien tijdelijk niet bij je afspraken. Ook kun je jouw agenda soms niet gebruiken of synchroniseren als je geen internetverbinding hebt. Veel mensen zijn ook van mening dat je dingen sneller zult onthouden als je deze opschrijft. Voor velen is het daarom nog altijd fijner om een papieren agenda bij penworld te halen, dan om deze bij te houden via een applicatie van Google, Samsung of een andere uitgever.