Curacao is een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied

Curacao is een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied

Een vakantie naar Curacao is zeker aan te bevelen. Je vind er de beste stranden en een hele mooie blauwe en heldere zee om de vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Een vertrek naar Curacao is veelal mogelijk met KLM of TUIfly Netherlands. Deze luchtvaartmaatschappijen bieden een rechtstreekse vlucht aan vanaf Amsterdam met aankomst in Curacao. De reistijd is ongeveer 10-11 uur vliegen.

Curacao is een land binnen het Koninkrijk der Nederland

Voorheen was het een onderdeel van de Nederlandse Antillen, maar dat is vanaf 10 oktober 2010 veranderd. Het is het grootste eiland. En de grootste stad is Willemstad, tevens ook hoofdstad van dit eiland. Deze stad is ontstaan rond de natuurlijke haven. Deze haven is het Schottegat. Willemstad omvat bijna een derde van het hele eiland en de hotels Curacao zijn er beroemd en van zeer goede kwaliteit om er vakantie te vieren.

Willemstad heeft diverse bekende wijken:

Punda,dit is het historische stadscentrum met de aan de Sint Annabaai de Handelskade. Otrabanda, dit  ligt aan andere zijde van de Sint Annabaai. Julianadorp, dit is in opdracht van Shell gebouwd voor haar personeel. Salina, ligt bij Punda  en heeft veel winkels en restaurants. Brievengat, dit is een buitenwijk in het noorden van Willemstad.

Enkele andere beroemde plaatsen westen van Willemstad zijn Westpunt, Barber, Soto, Sint Willibrordus, Sint-Michiel (Boca Sami), Grote Berg,  Tera Corá en Lagun

Klimaat

Het klimaat van Curaçao is prettig te noemen. Je kan er dus een fijne vakantie vieren in de mooie hotels van Curacao. Er valt gemiddeld  jaarlijks 553 mm regen. De meeste regen valt tussen oktober en januari. Dit is het regenseizoen. De temperaturen zijn vrijwel constant. De passaatwinden geven overdag verkoeling en geven 's nachts warmte. De gemiddelde temperatuur is overdag 31.2 °C en 's nachts 25.6 °C. De koudste maand van het jaar is januari, een gemiddelde temperatuur van 26,5 °C. De warmste maand is september, een gemiddelde temperatuur van 28,9 °C. Het orkaanseizoen is van juni tot en met november. Curacao heeft gelukkig weinig last van tropische stormen of orkanen. Aangezien het klimaat dus uitermate prettig is het hele jaar door is het dus goed verblijven in een van de beste hotels in Curacao. Er wordt alles aan gedaan om tijdens de vakantie in Curacao het de hotelgasten zo aangenaam mogelijk te maken. De service is zeer goed. Ook kan je all inclusive logies met ontbijt, of halfpension of volpension nemen. De lastminute hotel Curaco reizen zijn ook de moeite waard.