Wat is leuk om te doen in Barcelona?

Wat is leuk om te doen in Barcelona?

Barcelona is een zeer veelzijdige stad; je vindt er prachtige musea, je kunt er prima shoppen, maar ook heerlijk genieten van de Spaanse keuken. De stad is ook ideaal als je houdt van uitgaan, je vindt er veel discotheken en clubs, bovendien worden er gave festivals georganiseerd. De stad staat ook bekend om zijn prachtige gebouwen en pleinen, maar ook de eeuwenoude straatjes in Barcelona moet je zeker hebben bewandeld. Ga je binnenkort naar Barcelona en ben je op zoek naar leuke bezienswaardigheden? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

Sagrada Familia

Architect Antoni Gaudí werkte vanaf 1883 tot aan met zijn dood (in 1926) aan La Sagrada Familia. Dit kerkgebouw in aanbouw, wordt gefinancierd door giften en de entree die wordt geheven voor bezoekers. Wanneer dit meesterwerk ooit af zal zijn durft niemand te voorspellen, dit is ook afhankelijk wat er in de toekomst binnenkomt aan giften en entreegelden. Feit is wel dat als de Sagrada Familia afgebouwd is, dit het grootste kerkgebouw ter wereld zal zijn. Wat zeer opmerkelijk is aan dit gebouw, is dat de oudste delen alweer aan renovatie toe zijn, terwijl het kerkgebouw nog in aanbouw is. De buitenkant van het kerkgebouw is al erg indrukwekkend, van binnen is het misschien nog wel nog mooier. Je vindt hier onder andere prachtige, gebrandschilderde ramen die zorgen voor prachtige lichtinval. Onder het altaar, in een crypte, ligt de architect Gaudí begraven. Door de ramen heen, kun je hier in de crypte kijken waar de architect begraven ligt. Ga je met het hele gezin een bezoek brengen aan dit prachtige gebouw? Bestel dan online Sagrada Familia tickets. Hiermee ben je verzekerd van toegangsbewijzen en het scheelt je veel wachttijd.

Boqueria

Hou je van markten? Vind je het interessant om de lokale bevolking van Barcelona beter te leren kennen? Dan is het zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan de overdekte markt Boqueria. Deze markt is meer dan 2500 m2 groot en je kunt er werkelijk van alles vinden. Al in de 13e eeuw werden hier producten verkocht. Een prachtige plek waarbij je shoppen kunt combineren met het bezichtigen van een prachtig, oud handelsgebouw.

Park Güel

Dit wereldberoemde stadspark van Barcelona kenmerkt zich door de kunstwerken van architect Gaudí. Het park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en als je hier rondloopt, weet je precies waarom dit zo is. De mozaïekentrap in het park met de beroemde salamander, is wereldberoemd. Het park ligt in de wijk Gracia, een wijk die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken!