Welk raamfolie nodig om auto ramen te blinderen?

Welk raamfolie nodig om auto ramen te blinderen?

Een auto met geblindeerde ramen is natuurlijk de wens van velen. Echter zijn er hier in Nederland nogal wat regels omtrent het tinten van je ramen. Zo mag je de voor ruit beslist niet van donker folie voorzien en datzelfde geldt voor de voorste twee zijramen. De achterste zijramen en de achterruit mag wel geblindeerd worden. Wil je zelf met tintfolie de ramen van je auto blinderen? Dan vraag je je natuurlijk af welk raamfolie hier geschikt voor is. In dit blog gaan we hier nader op in.

Ramen auto blinderen met raamfolie

Donker getint folie wordt vaak ook verkocht onder de noemer zonwerend raamfolie. Dit is vrijwel altijd een donker gekleurd folie dat als het ware als een zonnebril op je ramen zit. Voor je autoramen kun je elk zonwerend raamfolie gebruiken, maar geen statische. Statisch raamfolie is namelijk veel dikker dan plakfolie en dat kan misschien problemen opleveren bij het open en dicht doen van je ramen. Gebruik dus altijd folie met een plaklaagje. Het meeste zonwerende folie is heel dun. Dit maakt het plakken wel moeilijker dan bij dikker folie. Dun folie kan namelijk gauw kreuken en er kunnen veel gemakkelijker luchtbellen ontstaan. Om dit te voorkomen adviseren wij je altijd om nat te plakken. Dat klinkt misschien een beetje raar. Maar zolang je ruit nat is, kun je eigenlijk nog al je plak fouten herstellen. Voor niet professionals is dit dus echt aan te raden.

Waar koop je tintfolie?

Tintfolie kun je bij diverse autobedrijven kopen. Maar er zijn ook webshops met plakfolie en raamfolie waar je terecht kunt. Bij Raamfolieonline.nl bijvoorbeeld. Hier kun je voor je auto perfect zonwerende folie kopen. Met behulp van de gebruiksaanwijzing die je bij je bestelling meegeleverd krijgt, kun je zonder problemen je zijruiten en achterruit met tintfolie beplakken. Neem er de tijd voor en ga secuur te werk voor het mooiste resultaat. In plaats van donker getint folie kun je ook voor spiegelend raamfolie kiezen. Kies in dit geval ook voor de zonwerende. Die is lekker dun, plakt goed en veroorzaakt geen problemen met het open en dicht doen van je ramen. Bij Raamfolieonline.nl kun je je raamfolie en plakfolie op maat laten snijden. Zo hoef je niet onnodig veel folie te kopen die je toch niet gebruikt. Beter voor het milieu en voordelig voor jou.