Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Rome?

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Rome?

Rome is zo’n wereldstad die je echt gezien moet hebben in je leven. De stad staat vol bijzondere gebouwen, heeft een ongekende historie, bovendien is hier ook nog eens heel veel te zien van het Romeinse Rijk. Maar de hoofdstad van Italië heeft nog veel meer te bieden. Je kunt in Rome namelijk ook prima genieten van de uitstekende keuken en uitgaan in de clubs en discotheken. Hou je meer van rust en zoek je ook wat ontspanning? Ook dat kan in Rome! Je kunt hier prachtige wandelingen maken door de oude wijken en even heerlijk tot rust komen. Ga je binnenkort naar Rome? Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor je, die je echt gezien moet hebben!

Colosseum

Dit amfitheater uit de tijd van het Romeinse Rijk werd in 80 na Christus gebouwd en is nog in redelijke staat. Ooit keken hier 50.000 toeschouwers naar de gevechten die hier werden georganiseerd, gevechten op leven en dood. Het Colosseum in Rome is verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen, absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Trastevere

Aan de overkant van de rivier de Tiber, vind je de wijk Trastevere. Je vindt hier prachtige straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Vind je het fijn om in een wereldstad als Rome, tussendoor af en toe wat rust te pakken? Hier kun je die rust vinden. Hier vind je bloemen aan het balkon, Italiaanse scootertjes die langs je rijden en leuke terrasjes om op te zitten. Je kunt hier overigens ook een prima indruk krijgen van de lokale bevolking. Maak een praatje, drink een kopje koffie met wat Italianen, je zult zien hoe gastvrij ze zijn. Heerlijk toch?

Vaticaanstad

Natuurlijk hoort een bezoek aan Vaticaanstad ook bij een bezoek aan Rome. Of je nu gelovig bent of niet, deze stad gaat gegarandeerd indruk op je maken. Je vindt hier prachtige gebouwen, waaronder de Sint-Pieter. Breng ook een bezoek aan de kunstschatten in het Vaticaan Museum. De schatten die hier liggen, zijn afkomstig uit de hele wereld. Een bijzondere plek in het Vaticaan is de Sixtijnse kapel, de plek waar de nieuwe paus wordt gekozen. Je leest het; Rome is zeer de moeite waard om te bezoeken!