Wat kost het maken van een bedrijfsfilm?

Wat kost het maken van een bedrijfsfilm?

Wil je een bedrijfsfilm maken, maar weet je niet wat de kosten ervan zijn? De prijs voor het maken van een bedrijfsfilm hangt af van veel factoren. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten, welke opties je hebt en hoe je geld kunt besparen met het maken van een video voor jouw bedrijf. Ga je zelf een video proberen te maken? Of is het beter om hiervoor een professioneel productiebedrijf in te huren? Hieronder lees je alles over bedrijfsfilms.

Een bedrijfsfilm maken

Als je een bedrijfsfilm wilt maken, moet je eerst weten wat precies het doel is van deze film. Wil je een reclamespotje maken? Een introductiefilmpje dat je kunt gebruiken op internet en op de website van jouw bedrijf? Je kunt er ook voor kiezen om een informatieve video te maken, om uitleg te geven over jouw bedrijf, product, dienst of waar jullie voor staan. Verkoop je een bepaald product dat veel mensen (nog) niet herkennen? Dan kun je hiervoor ook uitleganimaties laten maken door een professioneel animatiebedrijf. Zo kun je mensen op een leuke, speelse wijze informeren over wat jullie doen.

Hoeveel geld ben je kwijt?

Een schatting maken voor hoeveel je moet betalen is bij een bedrijfsvideo erg lastig. Je moet meestal rekening houden met een minimum bedrag van 1.000 euro. Gemiddeld kost een bedrijfsfilm zo'n 2.500 euro, maar dit ligt heel erg aan wat je voor ogen hebt. Als je voor je film (3D) animaties nodig hebt, of moet filmen op meerdere locaties met acteurs, dan ben je natuurlijk veel meer tijd en dus geld kwijt. Heb je voor het filmpje speciale camera's, effecten of overige filmapparatuur nodig? Dan betaal je meestal ook meer geld hiervoor.

Je kunt een bedrijfsfilm zo professioneel en groots maken als je zelf wilt. Wil je minder betalen voor het maken van een video? Dan kun je ook eens rondvragen in de buurt. Ken jij vrienden of mensen binnen de familie met een hobby voor film? Dan kun je hiermee ook proberen samen te werken. Om geld te besparen bij het maken van een video, moet je voor creatief zijn. Zo kun je zoeken naar locaties waar je gratis kunt filmen, of mensen zoeken die je voor een lagere prijs willen helpen.