Wat je moet voor een weekendje Brugge

Wat je moet voor een weekendje Brugge

Voor een stedentripje kijken veel mensen naar steden die wat verder weg liggen dan België, maar dit is nergens voor nodig. Op 180 kilometer van Utrecht ligt het Vlaamse Brugge. Brugge is een toeristische trekpleister voor mensen uit de hele wereld, maar vaak niet de eerste stad waar Nederlanders aan denken bij een stedentripje. Een weekendje Brugge is een ideaal uitstapje naar het buitenland dat tegelijkertijd niet te ver weg is. Brugge beschikt over een prachtig Middeleeuws centrum en een prettige, gemoedelijke sfeer. Een weekendje Brugge is dan ook een absolute aanrader voor een weekendje weg.

Toeristische trekpleisters in Brugge

Je hoeft je tijdens een weekendje Brugge geen moment te vervelen. Het Middeleeuwse centrum staat met recht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je waant je in het centrum van Brugge soms in een sprookjeswereld. Pittoreske kasseienstraatjes, mooie ouderwetse huisjes, indrukwekkende kerken en hoge torens zijn zomaar wat hoogtepunten van Brugge.

Brugge is geweldig voor een romantisch weekendje weg, maar ook met vrienden is Brugge een goede optie. De stad beschikt over veel gezellige Belgische cafés waar je je te goed kan doen aan typische Belgische biertjes en een gezellige sfeer.

Beste reistijd weekendje Brugge

Brugge is enorm populair onder toeristen. Zeker in de zomermaanden zit de stad bomvol met toeristen van over de hele wereld. Hou je niet van andere toeristen om je heen, dan doe je er goed aan je weekendje Brugge te plannen buiten het hoogseizoen. Brugge is ook in de winter erg mooi en gezellig. Natuurlijk kan het, net als in Nederland, wel erg koud zijn in Brugge tijdens de winter.

Kosten weekendje Brugge

Brugge is geen goedkope stad, maar ook niet direct een enorm dure stad. De hoogste prijzen vind je in het toeristische centrum. Op sommige plekken betaal je soms meer dan € 6,- voor een typisch Belgisch biertje. Ga je echter wat verder buiten het centrum opzoek, dan betaal je al snel een stuk minder. Omdat Brugge zo toeristisch is, zijn er altijd plekken waar je als toerist teveel betaalt voor je eten, drinken of verblijf. Door goed te zoeken vind je genoeg plekken die niet te duur zijn, maar wel nog steeds de goede sfeer van de stad overbrengen.

Voor een gemiddelde overnachting in een hotel in Brugge betaal je ongeveer € 50,- tot € 60,-. Je kan het overigens zo duur maken als je zelf wilt. Door goed te zoeken zijn er ook goedkopere nachten te vinden. Een overnachting in een hostel is aanzienlijk goedkoper. In de zomermaanden zijn accommodaties duurder dan de maanden buiten het hoogseizoen.