Wat is er te doen in Malaga in de winter?

Wat is er te doen in Malaga in de winter?

Malaga is een heerlijke stad om een warme zonvakantie te boeken. De stad ligt helemaal in het zuiden van Spanje, aan de kust. Het kan hier dus erg warm worden in de zomer. Maar Málaga is ook leuk om in de winter te bezoeken. Omdat Andalusië zo zuidelijk ligt, zijn de temperaturen ook in dit gedeelte van het jaar nog prima. Soms kan het zelfs nog 16 graden worden in de stad.

Ook in de wintermaanden zijn er genoeg leuke activiteiten in Málaga. Omdat het een stuk koeler is, kun je juist wat actiever zijn dan in de andere periodes. Wil jij alles weten over vakanties in Malaga? Lees dan dit artikel.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Málaga

Málaga is onder reizigers vooral bekend als bestemming voor zonvakanties, warme stedentrips en all-inclusive reizen. Reis je naar deze stad in de winter? Dan is er ook veel te doen. Je kunt er bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd gaan kijken, want ook in de winter zijn er wedstrijden van de lokale voetbalclubs. Een andere optie is om een dagje te gaan shoppen in de stad. In de winter zijn er namelijk heel wat koopjes te scoren. Málaga heeft ook een aantal leuke bezienswaardigheden, waaronder het kasteel Gibralfaro en het Alcazaba. Deze laatste ligt in het midden van de stad en is een voormalig Moorse fort. Gibralfaro ligt wat hoger op de berg, vlakbij het kasteel. Beide bezienswaardigheden zijn prima te combineren met een wandeling door de stad of een bezoek aan één van de vele museums.

Iets leuks doen in de buurt van Málaga

Een andere optie is om een dagtocht naar het binnenland te maken. Bezoek bijvoorbeeld Ronda, een schitterende stad die hoog boven de rest van Andalusië ligt. Of maak een wandeling door het natuurgebied Sierra de las Nieves, een Nationaal Park met mooie wandelpaden. De winter is ook een ideale tijd om de vele witte dorpjes in de buurt van Málaga te bezoeken. Zoals het dorp Mijas, waar je nog echt het Andalusische dorpsleven kunt proeven.

Waar je ook voor kiest, een vakantie in Málaga is gegarandeerd een succes. In de winter is er een gezellige sfeer in de stad, met voorbereidingen voor de feestdagen en oudjaarsavond.