Op reis met je elektrische auto?

Op reis met je elektrische auto?

Heb jij een elektrische auto en ben je van plan om hiermee op vakantie te gaan? Je hebt groot gelijk, want reizen met de elektrische auto wordt steeds comfortabeler en aantrekkelijker. Er worden op steeds meer plekken laadpalen geplaatst, zowel langs de wegen als bijvoorbeeld bij hotels en vakantieparken. Op vakantie met je elektrische auto, wordt dus steeds aantrekkelijker!

Chargemap

Als je met de elektrische auto op vakantie gaat, is het belangrijk om wel een goede reisplanning te maken. Je wilt natuurlijk niet onderweg zonder stroom komen te zitten. Een zeer goed hulpmiddel hiervoor, is de Chargemap app. Chargemap is in 2009 ontstaan vanuit het idee om de elektrische rijder te voorzien van zoveel mogelijk informatie. Denk hierbij aan locaties van laadpalen en snelladers, maar ook aan de laadsnelheden die deze laadpunten kunnen bieden. Ook werd er in kaart gebracht, wat de tarieven zijn die er gerekend worden per oplaadpunt. Kortom; zeer handige informatie voor de elektrische rijder. Geen wonder dat de Chargemap een groot succes is geworden. De kracht van Chargemap zit in het feit dat elektrische rijders zelf, zorgen voor steeds meer informatie, ook wordt deze informatie goed up to date gehouden. Vanuit dit platform is een handige app voortgekomen; een must voor iedere elektrische rijder die op vakantie wil met de elektrische wagen.

Hoe werkt de Chargemap?

Het unieke van de Chargemap app is dat er maatwerk geleverd wordt. Je kunt namelijk in deze app al je specifieke gegevens invullen van je reis, zodat je altijd kunt rekenen op een advies op maat. Zo kun je bijvoorbeeld invoeren wat het merk is van je auto en het model, maar ook de specifieke versie. Je kunt invoeren wat het percentage is van je batterij op het moment dat je gaat vertrekken. Aan de hand van je bestemming kan de Chargemap adviseren van welke laadpunten je het beste gebruik kunt maken. Je kunt zelfs aangeven hoe vol je accu moet zijn op het moment dat je arriveert op je bestemming. Handig als je bijvoorbeeld de volgende dag wilt starten met een (vrijwel) volle accu. Met de Chargemap kun je met een gerust hart op reis gaan met je elektrische auto. Dat wordt straks comfortabel genieten onderweg!