Hoe bescherm je een ronde tafel?

Hoe bescherm je een ronde tafel?

Heb je een nieuwe tafel en is deze rond? Dan is het fijn als je ook jouw ronde tafel kan beschermen tegen vlekken. Vaak zijn tafelzeilen alleen in rechthoek te krijgen. Gelukkig zijn er wel een aantal winkels waar je ook rond tafelzeil kan kopen. Hierdoor zal jouw tafel een veel langer leven hebben. Een tafelzeil beschermt niet alleen tegen vlekken van eten en drinken. Ook beschermt het tegen scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld bestek. Hierdoor kun je veilig aan tafel eten zonder dat je constant op hoeft te letten. Dit is ook ideaal om met kinderen aan tafel op de tafel neer te leggen. Als kinderen eten kan het er soms nogal wild aan toe gaan. Dan wil je natuurlijk je tafel beschermd hebben tegen rondvliegend eten en bestek. Daarom is het sterk aan te raden op je ronde tafel een rond tafelzeil te leggen.

Hoe maak je een tafelzeil schoon?

Het schoonmaken van een zeil is heel erg gemakkelijk te doen. Dit kan je doen met een vochtig doekje. Af en toe kun je hierbij ook een neutrale zeep gebruiken voor opgedroogde vlekken. Wel is het aan te raden om altijd een doekje bij de hand te houden. Vlekken als tomaat en kerrie trekken snel in het zeil en kunnen er daarna niet meer uitgehaald worden. Maak het tafelzeil nooit schoon met bijtende schoonmaakmiddelen. Hierdoor kan het pvc en de eventuele print beschadigen.

Decoratie voor op een rond tafelzeil

Een ronde tafel is in tegenstelling tot een driehoekige tafel minder makkelijk te decoreren. Dit komt omdat er net wat minder ruimte is dan bij een rechthoekige tafel. Alleen kun je de tafel wel leuk opfleuren met wat kleine decoratie dingetjes. Denk hierbij aan een klein blad met kaarsen erop. Hiertussen kun je dan leuk decoratie items leggen. Iets wat het altijd heel goed doet zijn stenen of nepbloemen. Pas met de nepbloemen wel op als je de kaarsen aan steekt. Leg ze hier niet te dichtbij want dan is er kans dat deze ook in de brand vliegen.

Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw interieur past. Of u nu een feestje organiseert of gewoon uw eettafel wilt beschermen, rond tafelzeil is een betaalbare en praktische oplossing die uw tafel er mooi uit laat zien en tegelijkertijd functioneel is.