Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Napels

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Napels

Aan de westkust van Italië, ligt Napels. De stad heeft veel te bieden voor de vakantieganger; het is gelegen aan de Middellandse Zee, heeft veel bezienswaardigheden en prachtige gebouwen. Maar het is ook een stad waar je kunt genieten van de fantastische keuken en het bruisende uitgaansleven. Heb je plannen om binnenkort naar Napels te gaan? Een uitstekende keuze! Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van Napels, voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Kathedraal van Napels

In het centrum van Naples valt deze kathedraal meteen op; een kolossaal wit gebouw. Vanaf de 13e eeuw werd er hard gewerkt aan dit gebouw, destijds in opdracht van de koning. Uiteindelijk werd deze kathedraal de grootste en belangrijkste van Napels. Het is zeer de moeite waard om de kathedraal ook van binnen te bezoeken. Je vindt hier een schitterende vloer, maar ook prachtige bogen en fraaie plafondschilderingen.

Haven van Napels

Ook gelegen in het centrum, bevindt zich de haven van Napels. Het bijzondere van deze haven is, dat deze nog steeds actief is. Er wordt hier dagelijks nog veel handel gedreven, het geeft je als bezoeker van de stad Napels hierdoor een goede indruk van het dagelijks leven. Hier in de haven meren ook veel grote cruiseschepen aan, waardoor het ook een fijne plek is om rustig even op een bankje te gaan zitten. Je ziet hier mensen vanuit de hele wereld en er gebeurt altijd wel iets!

Pompeii

Niet ver van Napels vindt je de vulkaan de Vesuvius. Deze vulkaan is maar liefst 1281 meter hoog en heeft een doorsnede van 8 kilometer. Deze vulkaan is al een aantal keren uitgebarsten, de uitbarsting in het jaar 79 na Christus is waarschijnlijk voor veel mensen de bekendste. Tijdens die uitbarsting, werd namelijk de plaats Pompeii volledig verwoest. Deze plaats ligt op ongeveer 10 kilometer van de Vesuvius en is goed bewaard gebleven. Naast dat je hier duidelijk de sporen nog kunt zien van de vulkaanuitbarsting, is het ook nog eens de best bewaarde Romeinse stad van Italië. Nog steeds wordt er hier door archeologen hard gewerkt om nog meer te weten te komen over hoe het leven er in de Romeinse tijd uit moet hebben gezien. Een plek die je zeker moet bezoeken!