Dit wil je weten over het populaire vakantie eiland Zakynthos

Dit wil je weten over het populaire vakantie eiland Zakynthos

De Griekse eilanden zijn beroemd om hun mooie natuur, het lekkere eten en de prachtige stranden. Ik ben dol op vakanties naar de belangrijkste Griekse eilanden: Rodos, Kos, Kreta en Lesbos. Alles wat ik over die bestemmingen heb gehoord was positief: schone stranden, uitstekende keuken, mooie steden en weinig toeristische invloeden.

De vlucht naar Zakynthos

De reis per vliegtuig is zo gemaakt: Frankfurt – Athene. Twee uur wachten in Athene op de transfer naar het vliegveld van Zakynthos en daarna nog één uurtje vliegen. Ongeveer tien minuten voor ons vertrek bleek dat de bus er al was. Zakynthos is echt iets anders dan Rhodos of Kos. Dit eiland is nl. kleiner, stiller en rustiger, maar ook mooier!

Wat is er te doen op Zakynthos?

Er zijn natuurlijk veel musea, overheidsgebouwen en kerken die je kunt bezoeken. Wij hebben de vier belangrijkste gebouwen van Zakynthos gezien: een Byzantijnse kerk (het is de tweede grootste van Griekenland), de woonplaats van Dionysios Solomos (een dichter en schrijver van de Griekse onafhankelijkheidslied) en een museum met een reusachtig plafond waarvan ik ooit in Lissabon had gehoord. Ook is er een belangrijke kerk uit de 17e eeuw te zien,.

In het centrum van Zakynthos-stad staan ook nog wat mooie kleine kerken en pleintjes. Daarnaast kan je op dit eiland veel bezienswaardigheden vinden doorheen het platteland: zoals onze maquette van Shipwreck beach of het mooie Nationaal Park van Dafni.

Shipwreck Beach

Shipwreck beach is echt een aanrader. Een klein strandje aan de noordkant van Zakynthos, met veel rotsachtige stukken. Aan het zandstrand staan ook nog wat schelpen en stenen maar het bekendste is natuurlijk de aangespoelde boot. Tijdens een storm kwam deze boot in de problemen en die spoelde uiteindelijk aan op Navagio Beach. Vermoedelijk ging het om smokkelwaar uit Turkije, dus alle opvarende zijn gevlucht.

Naast Shipwreck Beach kan je ook genieten van de mooie uitzichten op Navagio Beach. Shipwreck Beach is op dit moment enkel per boot bereikbaar. Je kunt hier naartoe met een gids en/of boot. Let op, er mag geen eten en/of drinken worden meegenomen naar dit eiland. Op Shipwreck Beach staan overal bordjes met de tekst ‘No Entry’. Het strand is één groot natuurreservaat.