De meeste bedreigde dierensoorten ter wereld

De meeste bedreigde dierensoorten ter wereld

Wereldwijd zijn er veel bedreigde dierensoorten. Dit komt door allerlei oorzaken, zoals jacht, ontbossing en verstedelijking. Omdat er steeds meer mensen op de aarde leven, is het voor veel dieren tegenwoordig veel moeilijker om te overleven. Veel natuurgebieden en bossen verdwijnen, maar er zijn ook steeds meer organisaties die deze diersoorten proberen te helpen. In dit artikel bespreken we de meest bedreigde dieren ter wereld, met in deze lijst een aantal grote verrassingen.

Zuid-Chinese tijger

De bedreiging van de Zuid-Chinese tijger is al jarenlang een groot probleem. Of deze tijgers nog in het wild leven is voor mensen een mysterie, omdat deze al lang niet meer in het wild zijn gespot. In Chinese dierentuinen zijn er nog wel zo'n 50 van deze tijgers te bewonderen. De reden dat deze dieren het lastig hebben, komt omdat hun leefgebied steeds kleiner is geworden.

Javaanse Neushoorn

Ook de Javaanse Neushoorn is een ernstig bedreigde diersoort. Er zijn nu nog slechts 60 Javaanse neushoorns die in het wild leven. Ze worden bedreigd door jacht en verlies van hun habitat. Javaanse Neushoorns komen alleen nog voor in Indonesië, op het eiland Java. In China zijn deze dieren heel veel geld waard, waardoor jacht het grootste probleem is.

Californische bruinvis

Deze indrukwekkende vissen zijn tussen de 1 en 2 meter lang en komen voor in de wateren van Mexico en de Verenigde Staten. Ze zijn bedreigd door waterverontreiniging, vervuiling en overbevissing. Californische bruinvissen weten niet hoe ze moeten migreren, waardoor ze vaak de weg naar hun voedselbronnen kwijtraken. Het is in veel gebieden verboden om naar deze dieren te vissen, maar ze raken wel vaak verstikt in visnetten. Er zijn waarschijnlijk nog maar zo'n 30 Californische bruinvissen in de wereld.

Dit zijn enkele van de meest bedreigde dieren in de wereld, maar er zijn nog veel meer soorten die hulp nodig hebben. In de lijst van meest bedreigde diersoorten staan een aantal opvallende dieren, waaronder bepaalde soorten zebra's, pauwen en muizen en zelfs paarden. Niet zomaar een paard, maar de przewalskipaarden. Lang werden deze dieren zelfs beschouwd als uitgestorven. Momenteel zijn er nog zo'n 50 volwassen przewalskipaarden in het wild te vinden.