De leukste bezienswaardigheden van Sevilla

De leukste bezienswaardigheden van Sevilla

Sevilla is de bruisende, veelzijdige hoofdstad van Andalusië. In deze eeuwenoude stad vind je prachtige paleizen, pittoreske straatjes en indrukwekkende musea. Maar het is ook de stad van de flamenco, de hippe clubs en de knallende discotheken. Hou je van lekker eten en drinken? De lokale keuken is hier uitstekend te noemen. De oude binnenstad is ook echt de moeite waard om te bezoeken, je vindt hier veel oude gebouwen en karakteristieke straatjes. Sevilla is sfeervol, veelzijdig en uitdagend. Ideaal voor een vakantie, maar zeker ook voor een stedentrip. Op zoek naar een romantische bestemming? Sevilla zal je verrassen! Welke bezienswaardigheden je hier echt niet mag missen? Je leest het hieronder!

Real Alcázar

Het koninklijk paleis van Sevilla moet je echt gezien hebben als je hier naartoe gaat. Dit paleis is overigens nog steeds in gebruik van de Spaanse koninklijke familie, wat het natuurlijk extra de moeite waard maakt om het te bezichtigen. Van de buitenkant is het paleis al schitterend om te zien, van binnen is het nog mooier. Je vindt binnen onder andere fraaie bogen en prachtig tegelwerk met mozaïek erin verwerkt. In de tuinen van het paleis vind je onder andere pijnbomen en palmen.

Plaza de España

Dit plein staat bekend als één van de mooiste pleinen ter wereld. Rondom dit plein vind je hier verschillende gebouwen, onder de gevels kun je hier bijzondere fresco’s vinden, versierd met mozaïektegels. De fontein die centraal gelegen is, wordt omringd door een kanaal met vier bruggen die de vier oude koninkrijken van Spanje symboliseren. Dit plein is ook een plek om even heerlijk tot rust te komen tussen alle leuke bezienswaardigheden door.

Flamenco dansen

De Flamenco is een dans die wordt gezien als het cultureel erfgoed van Andalusië. In de hoofdstad van Andalusië kom je deze dans dan ook regelmatig tegen. Je vindt hier bijvoorbeeld het enige flamenco-museum ter wereld. Hier kun je alles te weten komen over de historie van de flamencodans, ook worden hier regelmatig shows opgevoerd. Overal in Seville vind je plekken waar er flamencomuziek te horen is en waar deze wereldberoemde dans wordt gedanst. Neem gezellig een wijntje, dan krijg je vanzelf zin om zelf ook de flamenco te gaan dansen. De Spanjaarden zullen het waarderen als je het probeert!