Cultuur opsnuiven in Europa. Kies voor deze stedentrips

Cultuur opsnuiven in Europa. Kies voor deze stedentrips

Wanneer je van stedentrips houdt kan je natuurlijk voor verschillende steden kiezen. Het kan natuurlijk ver weg zijn maar ook wat dichter in de buurt van Nederland. Heb je wel eens nagedacht over Brugge of Thessaloniki? Twee mooie stedentrips die je zeker eens moet meemaken.

Een mooie stedentrip in Brugge

Brugge is één van de mooiste steden van België en Europa. In deze historische stad is een diversiteit aan mogelijkheden. Er is op elke hoek van de straat wel een bezienswaardigheid. Uiteraard is er een winkelstraat, vele gezellige restaurant en de nodige accommodaties die je verblijf onvergetelijk maken.

Door het historische karakter hebben de cultuurliefhebbers veel te doen. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden en musea. Brugge is geschikt voor jong en oud. Het uitgaansleven is divers, er kan een film gekeken worden en voor de kleinsten is er een themapark. De toeristische infrastructuur is in Brugge zeer uitgebreid. In Brugge.nl vind je de beste en mooiste accommodaties waar je kunt verblijven. Zo zijn er hotels, appartementen of bed and breakfast te huren. Je kunt zowel dichtbij huis als ver weg gaan voor een stedentrip binnen europa.

Een stedentrip in Thessaloniki

Thessaloniki staat bekend om de rijke historie van de stad en de ligging van de stad. Thessaloniki is rijk en uniek wat geschiedenis betreft. Meerdere rijken en volkeren hebben invloed gehad op de stad wat te zien is aan bouwwerken, opgravingen en historische overblijfselen. Omdat de stad aan de zee ligt is het heerlijk rustig vertoeven. Het is een hele bruisende en gezellige stad. Er is veel te zien in Thessaloniki.

Op Thessaloniki kan je verschillende soorten vakanties hebben. Een actieve, rustige of een combinatie van beiden. De stad heeft veel te bieden waardoor je elke dag kan vullen met dingen die je wilt ondernemen. Denk hierbij aan een bezoek aan het strand met azuurblauwe water met de witte stranden, shoppen in de winkelcentra, musea, oude gebouwen bezoeken waaronder historische overblijfselen en archeologische opgravingen.

In de zomermaanden is er ook nog eens heerlijk weer. In het vroege voorjaar, het late najaar of de winter moet je wel rekening houden met lage temperaturen en regen.