5 Kilo afvallen, hoe doe je dat?

5 Kilo afvallen, hoe doe je dat?

Als je snel 5 kilo wilt afvallen dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Veel mensen willen even vlot een paar kilo kwijtraken. Dit kan bv. zijn om in een mooi jurkje te passen voor dat leuke feestje. Wil je 5 kilo afvallen? Dan is de schade nog te overzien. 5 kilo vet verbranden is namelijk niet extreem moeilijk als je de juiste methode toepast. Wil je weten hoe je dit het beste kan doen? Lees verder en we leggen je het hieronder uit.

Snel 5 kilo afvallen in een paar weken, is dat mogelijk?

Als je wilt afvallen doe je dat het liefst zo snel mogelijk. Je ziet bij voorkeur wekelijks resultaten en dan ook nog graag zoveel mogelijk kilo’s eraf vliegen. Toch is er een bepaalde limiet in wat je gezond kan afvallen per week. Maar je kan zeker een aantal kilo per week afvallen. 5 kilo afvallen in een week is wellicht erg veel ook al zijn er voorbeelden van dat dit wel mogelijk is. Voor de meeste mensen is het echter zeker mogelijk 2 tot 3 kilo per week af te vallen. Als je dus 5 kilo wilt afvallen ben je met 2 tot maximaal 3 weken op je streefgewicht. Je kan de lijn ook doorzetten en nog meer afvallen. Afhankelijk van je doelen op dat moment duren die dan wel weer iets langer.

Op welke manier ga je te werk?

Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. We raden je wel aan een goed plan te maken. Naast dat je moet willen afvallen en er echt voor gaat, is het stellen van doelen en daarnaartoe werken erg belangrijk. Je kan dit op een paar manieren doen en we laten je zien wat de beste methode is.

Crash dieet is af te raden

Ook al kan je met een crash dieet snel een paar kilo afvallen, het is erg zwaar! Je mag namelijk niet veel eten en dit kan allerlei averechtse processen in je lichaam in werking stellen (bron). Het nadeel is ook dat je in de meeste gevallen te maken krijgt met het jojo effect. Dit effect zorgt ervoor dat je na het stoppen zwaarder wordt dan voordat je met het dieet begon. Wij raden deze manier van afvallen dan ook in algemene zin altijd af.

Alternatieve diëten zoals het koolsoepdieet

Er bestaan ook nogal aparte diëten zoals het koolsoepdieet waarbij je alleen maar 1 ding mag eten. Het is een manier om snel een paar kilo af te vallen maar ook hier heb je weer allerlei nadelen. Weinig variatie in voeding, wederom kans op terugval en hongergevoel. Er zijn mensen die hier bewust voor kiezen, ook al is deze groep erg beperkt. Het is niet de ideale manier om 5 kilo of meer af te vallen.

Koolhydraatarm dieet is de beste oplossing

Het koolhydraatarm dieet is daarentegen een heel geschikte oplossing. Je gaat namelijk met dit dieet snel afvallen op een redelijk gemakkelijke manier. En mag ook gewoon blijven eten, ook al let je natuurlijk wel een klein beetje op de hoeveelheden. Hierdoor zullen er in een rap tempo resultaten worden bereikt en kan er ook meer dan 5 kilo af, als je dat wilt. Ideaal dieet voor als je snel jouw ideale streefgewicht wilt bereiken, ook voor de lange termijn.

5 kilo afvallen conclusie

Je kan op verschillende manieren 5 kilo afvallen. Wij raden je echter altijd aan om voor een koolhydraatarm dieet of een op eiwitten gebaseerd dieet te gaan. Je gaat hiermee absoluut de gewenste resultaten behalen! En je gaat ook gezond afvallen met deze dieetmethodes, wat nog veel belangrijker is. Wil je nog meer tips om 5 kilo af te vallen, dan kun je hier kijken voor meer tips.