Wat zijn de meest gesproken talen ter wereld?

Wat zijn de meest gesproken talen ter wereld?

De meeste mensen denken dat Engels de meest gesproken taal op de wereld is. Dat is niet het geval. Het Mandarijns (Chinees) is de meest gesproken taal op de wereld. Uit cijfers blijkt dat er ruim 850 miljoen mensen Mandarijns als moedertaal spreken. Daarnaast wordt deze taal door meer dan 180 miljoen mensen als tweede taal gesproken. De reden dat zoveel mensen deze taal spreken heeft natuurlijk te maken met de grootte van het land China. Hier wonen meer dan een miljard mensen.

Taal Engels

Engels is tweede meest gesproken taal van de wereld. Vele honderden jaren geleden spraken er slechts enkele miljoen mensen Engels. De mensen die Engels spraken leefden voornamelijk op de Britse eilanden. Inmiddels spreken meer dan 480 miljoen mensen de Engelse taal als moedertaal. De taal heeft zich in een korte tijd verspreid over de hele wereld. Dit kwam mede doordat Engeland veel landen heeft gekolonialiseerd. Denk maar aan landen als Amerika, Canada, Zuid-Afrika, India en Australië.

Engels leren

Hoewel Mandarijns de meest gesproken taal is, willen de meeste mensen het liefst Engels leren. Tegenwoordig kun je ook bijna niet meer zonder kennis van de Engelse taal. Veel mensen spreken dan ook een aardig woordje Engels, maar wat als jij dit niet beheerst? Dan is een cursus Engels wellicht een goed idee. In zo’n cursus leer je stap voor stap de nieuwe taal. Je gaat met allerlei opdrachten aan de slag en doet huiswerk, waardoor je binnen de kortste keren resultaat ziet. Zo’n cursus is meestal onderverdeeld in spreek-, schrijf-, luister- en leesvaardigheid. Om het Engels volledig te beheersen heb je ze immers alle vier nodig. Je krijgt bijvoorbeeld opdrachten om een samenvatting van een Engelse tekst te maken, of je moet vragen beantwoorden over een luisterfragment. Verder in de cursus ga je misschien ook zelf brieven schrijven of gesprekjes voeren. Als je iets niet begrijpt is er vaak een docent die je om hulp kan vragen, of een forum voor alle mensen die de cursus Engels volgen. Die kunnen je dan verder helpen.

Andere talen

Naast het Engels en het Mandarijns zijn er nog diverse andere talen die veel worden gesproken op de wereld. Denk maar aan het Spaans of het Portugees. Dit soort talen worden wereldwijd veel gesproken, maar ook talen als Arabisch, Bengaals, Hindi, Russisch, Japans, Duits, Javaans, Koreaans, Frans en Turks worden door miljoenen mensen op de wereld gesproken.