Houten vloer in huis? Dit zijn de voor- en nadelen

Houten vloer in huis? Dit zijn de voor- en nadelen

Een houten vloer is voor veel mensen de beste optie voor in huis. Zeker in de woonkamer en de eetkamer zijn deze vloeren erg mooi en gezellig. Denk je erover na om een houten vloer te nemen in huis? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Weet van te voren goed waar je aan begint, zodat je een goede afweging kunt maken voor jezelf. Ook moet je weten hoe je een houten vloer schoon en netjes kunt houden. Meer weten over houten vloeren? Lees dan dit artikel.

Voordelen van een houten vloer

Een houten vloer is een goede investering voor iedere woning. Houten vloeren zijn tijdloos en staan mooi in bijna iedere inrichting. Je kunt er later ook nog voor kiezen om een andere lak toe te voegen voor een nieuwe uitstraling. Als je een goede houten vloer plaatst, kun je hier vaak ook jaren mee doen. Het is dus ook een duurzame optie, zeker als je een vloer van eco-vriendelijk hout laat plaatsen. Een houten vloer is ook relatief makkelijk schoon te houden, zeker met speciale reinigingsmiddelen.

Ga je jouw woning later verkopen? Dan is een mooie vloer een groot voordeel. Omdat houten vloeren altijd stijlvol zijn, voegen ze waarde toe aan uw huis.

Nadelen

Er zitten echter ook nadelen aan een houten vloer. Zo kan een houten vloer beter niet nat worden. Koop daarom een goede deurmat op maat, het liefst een droogloopmat, zodat je niet met je schoenen vocht meeneemt en de vloer beschadigd. Als de vloer wel nat is, moet je dit meteen droog maken. Een houten vloer kan ook gaan werken of krimpen, dus het is belangrijk dat je de vloer goed in de gaten houdt.

Welke houtsoort moet u kiezen?

Er zijn veel verschillende houtsoorten waaruit je kunt kiezen als je een houten vloer wilt. Je kunt kiezen voor een klassieker als eiken of esdoorn. Maar er zijn ook meer exotische houtsoorten zoals teak en bamboe. De keuze van het hout bepaalt ook de prijs van je vloer. Wil je dus een goedkope vloer, kies dan voor een minder exotische houtsoort. Als geld geen probleem is, kun je kiezen voor een dure en zeer mooie houtsoort.