Wat zijn de beste momenten van de dag om te gaan hardlopen?

Wat zijn de beste momenten van de dag om te gaan hardlopen?

Het beste moment van de dag om te gaan hardlopen is het moment dat voor jou het beste uitkomt. Maar als je op zoek bent naar een leidraad, zijn hier enkele dingen om te overwegen:

Vroege ochtend

De voordelen van hardlopen in de ochtend zijn duidelijk: je hebt minder kans op vertraging door het verkeer en andere complicaties, en het is minder waarschijnlijk dat je training wordt onderbroken door een telefoontje of sms.

En als je 's ochtends als eerste gaat hardlopen, kun je de rest van de dag met een voldaan en trots gevoel doorbrengen. Als dit klinkt als een goed idee voor je hardlooproutine, probeer dan een wekker in te stellen die minstens 45 minuten voordat je gewoonlijk wakker wordt afgaat - op die manier, als hij afgaat en je nog twee uur (of vijf) op snooze drukt, zal het geen verschil maken omdat het dan al middag is! Beweging past in een goed ochtendritueel, en dat helpt niet alleen fysiek maar ook voor je mentale gezondheid.

Halverwege de ochtend

Als je graag gaat hardlopen als het nog koel is en de zon nog niet te hoog aan de hemel staat, dan is halverwege de ochtend een prima tijdstip. Dit is ook een ideaal tijdstip voor beginners die net beginnen met hun hardlooproutine, omdat het buiten niet te warm is en het verkeer in de vroege ochtenduren meestal lichter is.

Lunchtijd

Lunchtijd is een prima moment om te gaan hardlopen als je haast hebt. Je kunt je loopje midden op de dag doen en je hoeft je geen zorgen te maken dat je te laat komt voor de rest van de dag.

Lunchtijd is ook een goed moment om te gaan hardlopen als u de hitte van de dag, die hardlopen onaangenaam of zelfs gevaarlijk kan maken, wilt vermijden. Als u tijdens de lunch gaat hardlopen, bent u beschermd tegen zonnebrand en uitdroging, en is de kans kleiner dat u andere hardlopers tegenkomt (die niet graag in direct zonlicht lopen).

Als je je runners high kan krijgen tijdens de middag ben je ook helemaal klaar voor een productieve namiddag, toch ook een écht voordeel!

Late namiddag

Laat in de middag is een geweldige tijd om te gaan hardlopen. Als je een drukke agenda hebt, is dat voor veel mensen het meest geschikte moment. Nadat je 's ochtends hebt gewerkt en 's avonds je typische routine hebt doorlopen van eten, vrienden of familie ontmoeten en op de bank tv kijken of boeken lezen (of meer werken als je zoals ik bent), wordt de late namiddag dat magische moment waarop alles net genoeg vertraagt om te kunnen sporten.

Het werkt ook goed als je een flexibel schema hebt, want dan is er nog genoeg daglicht over op de dag, maar niet zo veel dat het andere verplichtingen later op de avond in de weg staat - je kunt 's ochtends eerst alles gedaan krijgen en toch nog wat oefeningen doen voordat je naar bed gaat!

Avond

‘s Avonds is geen goed moment om te gaan hardlopen. U zult moe zijn, en in het donker loopt u meer kans op blessures. En als het regent of sneeuwt, moet u extra lagen dragen die het hardlopen moeilijker maken dan normaal. Ga liever vroeger op de dag hardlopen - als het nog licht is (of in ieder geval voor zonsondergang), zodat u deze problemen kunt vermijden!