Wat is de keukenhof?

Wat is de keukenhof?

De Keukenhof in Lisse is altijd goed voor een geweldig dagje uit. Duizend en één verschillende bloemen. Ieder jaar opnieuw. Van maart tot en met mei zijn dagelijks miljoenen tulpen, hyacinten en narcissen te zien in een parkachtige omgeving. Deze trekpleister lokt jaarlijks vele duizenden mensen naar Lisse.

Geschiedenis

In 1949 werd de eerste bloemententoonstelling georganiseerd. In de afgelopen 65 jaar is het park uitgegroeid tot één van de bekendste en meest bezochte bloemenparken ter wereld. Bijna een miljoen mensen bezoeken de Keukenhof en ze komen overal vandaan. Ieder jaar heeft het park een thema. Op deze manier is het ieder jaar de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Keukenhof. De bloemenvoorstelling wordt gehouden op een deel van het landgoed Slot Teylingen. De tuin van het landgoed is de basis van de Keukenhof.

Keukenhof

Vanaf 20 maart tot en met 17 mei 2015 kun je de Keukenhof bezoeken. Ieder jaar zijn de kaarten vanaf januari online verkrijgbaar. Dagelijks kun je de bloemenvoorstelling tussen 08:00 uur en 19:30 uur bezoeken. Ook op zondagen is het park geopend. Dat geldt ook voor feestdagen. De openingstijden zijn op deze dagen hetzelfde. De kassa’s sluiten overigens om 18:00 uur, dus je dient wel voor deze tijd naar binnen te gaan. Voor 2015 is het thema Vincent van Gogh. Het is namelijk 125 jaar geleden dat deze befaamde schilder overleed. Op de website van de Keukenhof kun je het programma voor dit jaar bekijken.

De Keukenhof is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende parkeerplaatsen. Tijdens weekenden kan het wel druk zijn. Ook wanneer het mooi weer is zijn de toegangswegen naar het bloemenpark druk bevolkt. Je kunt ook met het openbaar vervoer naar de Keukenhof gaan. Er rijden vanaf diverse stations bussen naar Lisse. Je kunt helaas niet rechtstreeks met de trein naar de Keukenhof, want het voormalige station is gesloten. Als je in de buurt woont kun je op de fiets komen. Door op de fiets te gaan ga je langs prachtige bollenvelden, bossen en duinen. Het park is overigens niet toegankelijk voor fietsers. Deze kun je bij de ingang in een fietsenstalling zetten.

Wat vindt men van de Keukenhof?

Veel Nederlands gaan vol enthousiasme naar de Keukenhof en gaan ook vol extase weer naar huis. Het park is wellicht toeristisch, dat maakt het niet minder leuk. Denk naast de miljoenen bloemen aan de kenmerkende molens en draaiorgels. Veel mensen hebben een fantastische dag en je zult hier je ogen uitkijken. Ook zul je hier ongetwijfeld bloemensoorten zien die je nog nooit eerder hebt gezien.