Wat geef je cadeau aan een tuinliefhebber?

Wat geef je cadeau aan een tuinliefhebber?

Is je vader of moeder een echte tuinliefhebber? Of misschien is een goede vriend of vriendin dol op tuinieren? En is deze persoon binnenkort jarig? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om iets te geven voor de tuin! Maar je wilt natuurlijk wel met een cadeautje binnenstappen dat origineel is en wordt gewaardeerd door deze tuinliefhebber. Wij hebben hieronder een aantal cadeautips voor je op een rijtje gezet, waarmee jij gegarandeerd punten gaat scoren bij deze echte tuinliefhebber!

Tuinboek 

Tuinliefhebbers vinden het fijn om op hun gemak iets terug te kunnen lezen. Over hoe je bijvoorbeeld een heg moet snoeien of over hoe je een plant moet bemesten. Geef een goed tuinboek, je zult merken dat dit altijd op prijs wordt gesteld! 

Vogelhuisje

Een vogelhuisje wordt door de echte tuinliefhebber altijd op prijs gesteld. Hoe fijn is het om in je eigen tuin te kunnen genieten van bijvoorbeeld een koolmezenstelletje in het voorjaar? En dan aan het einde van het voorjaar, een paar kleine koolmeesjes uit te zien vliegen? Het perfecte cadeau dus!

Bloemenzaden

Bloemenzaden zijn het ultieme cadeau voor de tuinliefhebber, hiermee laat je zien dat weet waar hij/zij van houdt, bovendien heeft hij/zij hier ook nog eens lang plezier van. Bloemenzaden bieden meerdere voordelen; je kunt er lang van genieten, het is mogelijk om boeketten samen te stellen van je eigen bloemen en bovendien hebben bloemenzaden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt gaan voor bijvoorbeeld gemixte bloemenzaden, maar ook kiezen voor een specifiek soort, bijvoorbeeld voor de Amaranthus. Waar ga jij voor?

Kruidenplanten

Kruidenplanten zijn ideaal voor de tuinliefhebber die ook van koken houdt. Wat te denken van bieslook? Of munt? Misschien vind je het wel leuk om een basilicum plant te geven! Als je kant-en-klare kruidenplanten geeft, kan degene aan wie je deze geeft, er meteen van genieten. Want oogsten, kun je meteen al als je kiest voor een volgroeide plant. Munt kun je bijvoorbeeld eigenlijk al meteen gebruiken, om thee mee te maken. Bijkomend voordeel van kruidenplanten is, dat ze ook nog eens heel lekker ruiken. Voor welke kruidenplant je ook wilt gaan, reken maar dat de tuinliefhebber hier blij mee is!