Onderhoudsvrij genieten van je tuin?

Onderhoudsvrij genieten van je tuin?

Dat is mogelijk, met kunstgras! Geniet jij ook zo van je tuin, van de buitenlucht en dat vrije gevoel? Maar heb je aan de andere kant ook weer een hekel aan het onderhoud wat je aan je tuin hebt? De meeste uren aan onderhoud van de tuin, gaan bij veel mensen zitten in het gras. Je moet gras natuurlijk regelmatig maaien, voeden en als je slechte plekken hebt; opnieuw inzaaien. Met kunstgras kun je onderhoudsvrij genieten van je gazon, maar daarnaast biedt het nog veel meer voordelen. Welke dit zoals zijn? Dat kun je hieronder lezen!

Natuurlijk uitstraling

Kunstgras heeft als voordeel dat het een natuurlijke uitstraling heeft. In de loop der jaren is men erin geslaagd om kunstgras steeds echter te laten lijken, waardoor je tegenwoordig het verschil vrijwel niet meer ziet ten opzichte van gewoon gras. Dit betekent dat je tuin een mooie natuurlijke uitstraling heeft, zonder dat je veel werk hebt aan je gazon. Als je naast kunstgras ook nog kiest voor fraaie siertegels in je tuin en planten met weinig onderhoud, dan heb je de perfecte tuin, met natuurlijk uitstraling!

Bespaar kosten

Kunstgras bespaart je veel geld op jaarbasis. Je zult er nog van schrikken, hoeveel geld je kwijt bent aan echt gras op jaarbasis. Het begint allemaal met de kosten voor graszoden of graszaad. Daarnaast heb je gereedschap nodig om je gras te bewerken en je moet het ook regelmatig voorzien van  voeding. Ieder jaar zul je stukken opnieuw in moeten zaaien en bovendien moet het ook nog worden gemaaid. Vergeet niet de kosten die je kwijt bent aan brandstof voor ieder ritje naar het tuincentrum. Deze kosten heb je allemaal niet meer als je kiest voor kunstgras. Dat wordt flink geld besparen!

Goed voor het milieu

Kunstgras tuin is ook nog eens een duurzame keuze. Die ritjes naar het tuincentrum doe je waarschijnlijk met de auto, waarvoor je energie verbruikt. Het graszaad, de voeding en de gereedschappen moeten bovendien gefabriceerd worden door bedrijven, wat ook weer energie kost. Als je kiest voor kunstgras, bespaar je dus heel veel energie, want als dit eenmaal ligt, hoef je er niets meer aan te doen. Je leest het; kunstgras biedt heel veel voordelen!