Dit moet je gezien hebben als je op Corfu bent geweest

Dit moet je gezien hebben als je op Corfu bent geweest

Ben je op Corfu geweest? Dan zijn er een aantal dingen die je gezien moet hebben! Zo is het eiland prachtig en heb je er veel te zien. In dit blogbericht vertellen we je meer over wat je allemaal kunt zien op Corfu. We kunnen dit eigenlijk onderverdelen in landschap, bezienswaardigheden en mooie stranden.

De historische bezienswaardigheden: Er zijn op Corfu een aantal prachtige historische bezienswaardigheden. Zo is er het paleis van de keizers, diverse kastelen en ook de ruïnes van het oude Athene.

Dit kun je zien op Corfu

Naast het paleis van de keizers zijn er op Corfu ook een aantal kastelen te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het Kanaaleiland, waar je met een boot naartoe moet om er te komen. Maar ook het kasteel Angelokastro is erg mooi om te zien.

De ruïnes van het oude Athene liggen in de buurt van Corfu-stad en zijn erg indrukwekkend. Je kunt hier diverse tempels, theaters en andere gebouwen vinden uit de Griekse oudheid. Ook heb je de pantokrator, een berg op Corfu die je prachtige uitzichten geeft over het hele eiland. Op deze berg is ook een klooster gebouwd, waar je als toerist terecht kunt.

Daarnaast vind je hier ook het paleis van Sissi, de keizerin van Oostenrijk. Dit paleis is niet heel groot, maar wel erg mooi en authentiek ingericht. Het is geopend voor toeristen, dus je kunt hier zeker een kijkje nemen!

Stranden Corfu

Naast alle historische bezienswaardigheden is Corfu ook erg mooi om vanaf het water te bekijken. Op Corfu zijn er prachtige stranden waar je kunt genieten van een heerlijk dagje zonnen of relaxen in de schaduw van een parasol. Er is voor iedereen wel iets. Zo is het strand van Paleokastritsa beroemd om zijn mooie ligging en het strand van Barbati is erg populair onder locals en toeristen.

Het prachtige landschap

Corfu is een erg mooi eiland en je hebt er veel te zien. De natuur is spectaculair, met bergen, bossen en stranden. Je kunt hier prachtige wandelingen of fietstochten maken. Dit moet je gezien hebben als je op Corfu bent geweest! Zo is het eiland eigenlijk gewoon prachtig en heb je er veel te zien. 

Meer weten over Corfu? Neem gerust eens een kijkje op Corfu.nl