Wat zijn de leukste bezienswaardigheden van Florence?

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden van Florence?

Florence staat bekend om zijn cultuur, niet voor niets wordt deze stad ‘de cultuurstad’ van Europa genoemd. Je vindt hier prachtige kunstwerken van Italiaanse meesters, maar ook van meesters uit andere landen. De historische binnenstad met zijn eeuwenoude gebouwen is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Hou je van een afwisselende vakantie? Daar leent Florence zich ook uitstekend voor; naast het bezichtigen van kunst en prachtige oude gebouwen, kun je hier namelijk ook prima terecht om lekker te shoppen en om heerlijk uit te gaan. Heb je plannen om naar Florence te gaan? Hieronder lees je welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben!

Galleria degli Uffizi

Dit museum is wereldberoemd, vanwege haar unieke kunstverzameling. Je vindt er werken van de grote Italiaanse meesters, maar ook van bijvoorbeeld Belgische en Nederlandse meesters. In het museum hangen bijvoorbeeld een aantal zelfportretten van Rembrandt. Dit gebouw had ooit een overheidsfunctie, hier werden de juridische en administratieve kantoren van Florence in gevestigd. De bovenverdieping van het paleis werd ingericht als kunstgalerij. Met de jaren groeide deze collectie, tot wat het uiteindelijk nu geworden is. Uffizi Gallery staat niet alleen bekend om zijn prachtige schilderijen, ook kun je hier prachtige, klassieke sculpturen vinden.

Ponte Vecchio

De naam van de brug doet deze plek eer aan; Ponte Vecchio betekent namelijk ‘oude brug’. Deze brug is dan ook afkomstig uit de middeleeuwen en is beroemd geworden door de bijzondere winkeltjes waarin er gouden sieraden worden verkocht. Ben je op zoek naar een gouden sieraad? Vind je het leuk om een bijzonder souvenir mee te nemen uit Florence? Ga voor goud op de Ponte Vecchio!

Koepel Duomo

Dit gebouw is het stralende middelpunt van Florence. Eigenlijk kun je er letterlijk niet omheen, want vanaf heel veel plekken in de stad, kun je deze grote kerk zien. Officieel heet de kerk Cattedrale di Santa Maria del Fiore en is zeer de moeite waard om te bezoeken. Van de buitenkant is het gebouw prachtig, maar ook van binnen is deze zeer de moeite waard. Ben je sportief aangelegd? Je kunt deze Duomo ook beklimmen, de trap naar boven, telt echter wel 463 treden. Ben je eenmaal boven, dan word je wel rijkelijk beloond, want hier heb je een prachtig uitzicht over Florence!