Hoe kun je de wachttijd op Schiphol verkorten?

Hoe kun je de wachttijd op Schiphol verkorten?

Wereldwijd staat Schiphol bekend als één van de drukste luchthavens. Het is dan ook geen verrassing dat de wachttijden op Schiphol soms behoorlijk kunnen oplopen. Voor veel reizigers is dit een bron van frustratie en stress. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de wachttijd op Schiphol kunt verkorten. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips en tricks.

De voordelen van Privium Schiphol

Een van de meest effectieve manieren om de wachttijd op Schiphol te verkorten is door gebruik te maken van Privium Schiphol. Dit exclusieve lidmaatschap biedt verschillende voordelen die je reiservaring aanzienlijk kunnen verbeteren. Zo kun je als Privium-lid gebruik maken van de Fast Track, een aparte rij bij de securitycheck die vaak aanzienlijk korter is dan de reguliere rij. Daarnaast kun je gebruik maken van de Privium Lounges, waar je in alle rust kunt wachten en genieten van diverse faciliteiten.

Vlieg op rustige tijden

Een andere manier om de wachttijd op Schiphol te verkorten is door op rustige tijden te vliegen. Over het algemeen is het zo dat de wachtrijen op Schiphol op bepaalde momenten van de dag aanzienlijk korter zijn. Zo is het vaak rustiger in de ochtenduren en laat op de avond. Probeer indien mogelijk je vlucht te plannen op deze momenten, zodat je de lange rijen kunt vermijden.

Maak gebruik van self-service check-ins

Tegenwoordig bieden de meeste luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om zelf in te checken via een self-service kiosk of online. Hierdoor kun je de wachtrij bij de incheckbalie vermijden en direct naar de securitycheck gaan. Daarnaast kun je vaak ook je bagage zelf inchecken bij een automaat, waardoor je ook hier geen tijd kwijt bent aan het wachten in de rij. Zorg er wel voor dat je de instructies goed opvolgt en alle benodigde documenten bij de hand hebt, om eventuele problemen te voorkomen.

Maak gebruik van de mobiele paspoortcontrole

Schiphol biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de mobiele paspoortcontrole. Hierbij kun je met behulp van een speciale app je paspoort en boarding pass scannen, waardoor je sneller door de paspoortcontrole kunt gaan. Deze mobiele paspoortcontrole is beschikbaar voor EU-burgers en frequent flyers van bepaalde maatschappijen. Het is zeker de moeite waard om deze optie uit te proberen en te genieten van de snellere doorstroming.

Vermijd de piekdagen

Net als op bepaalde tijden van de dag, zijn er ook bepaalde dagen in het jaar waarop Schiphol extra druk is. Dit zijn vaak de vakantieperiodes zoals de zomervakantie en de kerstvakantie. Als het mogelijk is, probeer dan te vermijden om op deze dagen te vliegen. Hiermee kun je de lange wachttijden ontwijken en rustiger reizen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met evenementen of conferenties die op of rondom Schiphol plaatsvinden, aangezien deze ook voor extra drukte kunnen zorgen.

Conclusie

De wachttijd op Schiphol kan soms behoorlijk oplopen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om deze te verkorten. Maak bijvoorbeeld gebruik van privium Schiphol, vlieg op rustige tijden, maak gebruik van self-service check-ins, maak gebruik van de mobiele paspoortcontrole en vermijd de piekdagen. Door deze tips en tricks toe te passen, kun je je reiservaring op Schiphol aanzienlijk verbeteren. Met een kortere wachttijd kun je meer tijd besteden aan ontspanning en genieten van je reis.