Vandaag nog energie besparen?

Vandaag nog energie besparen?

Dat is mogelijk! Gezien de torenhoge energieprijzen en het klimaat dat met de dag verslechterd, is dit tegenwoordig een must om energie te besparen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? En dat het liefste op manieren, die niet veel moeite kosten en vandaag nog geld opleveren? Wij hebben hieronder een aantal goede tips voor je, waarmee je vandaag nog kunt starten! Lees je mee?

Radiatorfolie

Als je radiatoren hebt, gaat er veel warmte verloren via de buitenmuur, waar radiatoren vaak aan bevestigd zijn. Deze warmte kun je niet verloren laten gaan, door folie aan te brengen op de radiator of de buitenmuur. Hiermee wordt de warmte optimaal benut, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken om je huis warm te stoken. Dit scheelt veel energie en je maandelijkse kosten gaan omlaag. Hier komt nog bij dat je deze radiatorfolie vandaag nog kunt aanbrengen!

Zet apparaten uit

Loop eens een rondje door je huis en tel alle apparaten die constant met een stekker in het stopcontact zitten. Je zult verbaasd zijn over het aantal. Ook als deze apparaten niet aanstaan, verbruiken ze wel stroom als ze met de stekker in het stopcontact zitten. Bovendien kan er ook nog eens kortsluiting ontstaan, als apparaten met stekkers in het stopcontact zitten. Zorg ervoor dat als je weggaat, alle stekkers uit de stopcontacten zijn van apparaten die je niet gebruikt. Hiermee bespaar je stroom, waarmee je dus ook kosten bespaart. Bovendien zorg je ervoor dat de kans op kortsluiting bij deze apparaten ook nul is tijdens je afwezigheid. Kun je vandaag nog mee beginnen!

Radiator ventilator

Wist je dat er heel veel warmte verloren gaat vanaf je radiator, omdat de warmte niet goed verspreid wordt door de kamer? Met een radiator ventilator zorg je ervoor, dat deze warmte wel goed wordt verspreid. Dit heeft meerdere voordelen; ten eerste is het veel sneller warm in huis, ten tweede verbruik je veel minder energie en ten derde ben je hierdoor veel minder geld kwijt in de maand. Het aanbrengen van een radiator ventilator is eenvoudig en ben je zo mee klaar. Hiermee heb je hier vandaag nog profijt van. Met welke energiebesparende maatregelen start jij vandaag?