Drie leuke kerstdiner-ideetjes voor in de airfryer!

Drie leuke kerstdiner-ideetjes voor in de airfryer!

De decembermaand is begonnen! Hoe je de kerstdagen ook gaat vieren, lekker eten hoort er toch wel bij. Een ideale manier om je eten te bereiden is om het te bereiden in een AirFryer. Of je nu graag vlees of veganistisch eet, van luxe eten of van snackhapjes houdt: je kunt veel gerechten en etenswaren klaarmaken in de AirFryer.

Voor de mensen die niet weten wat een AirFryer is: De AirFryer is een hetelucht friteuse die je eten bereidt door middel van de circulatie van hete lucht. Je hebt dus niet per se olie nodig om gerechten te kunnen bereiden. De AirFryer zorgt ervoor dat je eten gezonder wordt doordat je weinig tot geen olie hoeft toe te voegen.

Ben je nu geïnteresseerd om een AirFryer aan te schaffen voor de feestdagen, of heb je al een AirFryer en zoek je nog lekkere recepten voor Kerst en/of Oud&Nieuw? Scrol dan vooral verder voor 3 lekkere recepten die je in de AirFryer kunt maken. Meer leuke receptjes kan je hier vinden!

1. Varkenshaas uit de Airfryer

Ja je leest het goed. Je kunt een goed stuk vlees klaarmaken in de AirFryer en dit is helemaal niet moeilijk of gecompliceerd. Dit recept laat zien dat je in de AirFryer vlees kunt klaarmaken dat lekker mals blijft in een mum van tijd. Het gerecht hoeft maar zo'n 14 minuten in een op 180 graden voorverwarmde AirFryer. Zo hoef je niet de hele kerst in de keuken te staan!

2. Zoete-aardappelfrietjes

Frietjes zijn altijd lekker bij een diner, maar deze frietjes zijn net wat bijzonderder dan gewone frietjes. De frietjes die je van zoete aardappel maakt hoeven ook maar 14 minuten in de oven, maar je moet deze wel tussentijds even goed schudden. Wanneer deze frietjes klaar zijn, kan je ze serveren met een lekkere dipsaus naar keuze en het smullen kan beginnen!

3. Boterkoek

Een lekker dessert kan zeker niet ontbreken bij een geslaagd kerstdiner. De oer Hollandse koek is een echte klassieker en kan niet niet mislukken wanneer je het recept goed volgt. De koek is heerlijk knapperig aan de buitenkant, maar van de binnenkant heerlijk zacht. En ja, ook deze kan je in de AirFryer klaarmaken. Voor de boterkoek heb je dus niet per definitie een oven nodig, maar een voorverwarmde AirFryer op 180 graden is voldoende. Wanneer je alle stappen gevolgd hebt hoef je maar een kwartier te wachten (én de koek af te laten koelen) en je kan het kerstdiner op een ideale manier afsluiten.

Alvast veel plezier tijdens het maken van de lekkere recepten in de populaire AirFryer en geniet van een fijne, gezellige kerst!